Etusivu    Lähetä sähköpostia!    Tulosta sivu!

 Trail-peruutus -  Ursula Turtiainen 2006

Trail-esteiden harjoittelussa on tärkeää nostaa vaikeusastetta vähitellen. Kuvan peruutukset ovat vaikeusjärjestyksessä: 1 = helpoin ja 5 = vaikein.

Hevosella on luonnostaan ahtaanpaikankammo ja mitä kapeampi puomien väli on, sen vähemmän hevonen haluaa peruuttaa niiden väliin. Aloita ratsastamalla ensin etuperin puomien väliin ja peruuta pois. Tee tämä useamman kerran ja voit vähitellen kaventaa puomien välistä etäisyyttä. Kun peruutus sujuu hyvin, voit alkaa peruuttaa suoraan puomien väliin, mutta muista aluksi laittaa puomit hyvin etäälle toisistaan ja lisää vaikeutta vähitellen.

Trial-esteiden harjoittelussa ennen kilpailua on tärkeää osata erilaiset pakolliset esteet hyvin, ennen osallistumista kilpailuihin. Kilpailuissa on aina lisäjännitystä ja ratsastajalla on paljon muutakin mietittävää kuin oma ratsastus. Epävarma ratsastaja tartuttaa hermostuneisuuden ja epävarmuuden myös hevoseen. Peruutuksessa on tärkeää, että hevonen vastaa sivulle vieviin pohjeapuihin, mutta on peruutettavissa myös suoralla ja epäsuoralla ohjasavulla.